28.7.2014

Hiljainen on kylätie

Kävimme sunnuntaina Taidekeskus Kasarmissa tutkailemassa Rakkaus -teemanäyttelyä.
Se oli hyvinkin mielenkiintoinen kurkistus nykytaiteeseen.

Näyttelystä tultuamme kävelimme hetken taidekeskuksen lähettyvillä ja taivastelimme näkemäämme. Kesäkuussa talkoovoimin siivottu Esikunnan puisto Kasarmin vieressä on nyt  todella siisti ja kaunis, mutta valmiina, rakennettuine istutusalueineen ja kävelyteineen se ei kuitenkaan houkuttele vaikkapa istumaan viltille puun varjoon ja nauttimaan kesäisestä piknikistä.
Puisto on kovin muodollisen oloinen ja taitaa toimia lähinnä läpikulkupaikkana. Jätekatos hiekkakäytävän vieressä tuo mieleen terveyskeskuksen takapihan.
Meluinen Tuusulanväylä vieressä ei lisää viihtyvyyttä tippaakaan.
(muistini mukaan puistossa on kerran järjestetty - ehkä ihan koemielessä - piknik-konsertti)

Esikunnan puisto taidekeskuksen edustalta kohti purettua seurakuntakeskusta.
Terveyskeskus oikealla, Tuusulanväylä vasemmalla.
Keskellä komeilee jätekatos!


Jatkoimme matkaamme torin suuntaan, missä vastassa oli valtava autius. Tori ammotti tyhjyyttään! Torin laidoilla oli värikkäitä kesäkukkaistutuksia, mutta mitään muuta aukiolla ei näkynyt. Liikerakennuksen kahvila oli kiinni ja kesäksi torin lähettyville tuodun jätskikioskin asiakaspaikoilla istuskeli yksi ainokainen perhe syömässä tuuttejaan.

Tori terveyskeskuksen nurkalta kohti kunnantaloa


Torin ja linja-autoaseman välissä oli isot parkkipaikat tyhjillään, samoin S-marketin avara edusta oli tyhjä.

Tyhjiä parkkiruutuja kirjaston ja torin välillä

Hyrylän keskustan suunnittelu on paraikaa työn alla, ja ideoita satelee joka suunnalta. On esimerkiksi ehdotettu että torille hankitaan puisia markkinakojuja, on ideoitu erilaisia teemamarkkinoita, kyläjuhlia ja ihan perinteistä toria, konserteista ja toritansseista puhumattakaan.

Tällä hetkellä torin lähistöllä taitaa olla säännöllisiä tapahtumia kolme kertaa vuodessa; kevät- ja syysmarkkinat sekä joulukadun avajaiset. Lisääkin mahtuisi!

Hyrrän parkkipaikalla järjestettiin heinäkuussa takakontti-kirppis aktiivisen asukkaan aloitteesta ja kauppiaan myötävaikutuksella. Kirppis sai hyvää palautetta ja saa myös jatkoa (ainakin) elokuussa. Mutta tori pysyy autiona.

Elämää torille - ja keskustaan yleensäkin - on mahdollista saada hyvin suunnitellulla ohjelmalla, jonka laadintaan osallistuvat kunnan edustajat sekä eri alojen toimijoita alueen yrityksistä, yhdistyksistä ja muista organisaatioista. Matkailuyhdistystä ja paikallisia tiloja & muita tuottajia unohtamatta!
Hyrylän kehittämistoimikunta tämän asian kanssa nähtävästi painiskelee, toivottavasti saamme heiltä hyviä ehdotuksia ja luonnoksia nähtäville.
 

Ei kommentteja: