6.7.2014

Unkarin kesäkuu, osa 2

Vakioetappi ennen kauppaa.
Keskiviikkoaamulla lähdimme sujuttamaan M3:sta länteen lentokentälle Juusoa ja Jonnaa vastaan samaan aikaan kun he lähtivät Helsingistä kohti Budapestia.  Pian olimme jo paluumatkalla heidän kanssaan tutuissa maisemissa, ja vakiintuneen kaavan mukaisesti kävimme ensin syömässä Rózsassa ennen kauppakierrosta. Sitten matkalaiset pääsisivät purkamaan laukkujaan kotiin.

Parkkipaikalla Mezökövesdissä myös englanninkielisiä varoitetaan voroista
Egerissä piti päästä jo käymään: zippoon bensaa, verannalle kukkia ja Ferille maalia ja rigipsiä (päätimmekin ottaa loman lomana, ja työllistimme vakiotalkkariamme makuuhuoneen ja eteiskäytävän paklaus+maalausurakalla). Helteisen ostoskierroksen päätteeksi palkitsimme itsemme gyroksilla. Ne olivatkin yllättävän maittavia.

Olisi voinut käydä vaikka turkkilaisessa kylpylässä.
Gyrosta huuleen.
Välillä lämpötila uhkasi laskea alle 30:nnen asteen ja synkhiä pilviä vaelteli rauhattomina lähitaivaalla (ei voi sanoa -maastossa). Mutta ohi meni joka kerta. Yhtenä päivänä pilvistä tuli sentään useita kymmeniä pisaroita, niin että jo innostuimme, mutta ei – ohi meni.

Lähes ukonilma.
Kortinpeluuta ja someilua.
Cocoon
Viritimme riippumaton paikoilleen – Juuso testihenkilönä. Löysimme maton Anttilan löytölaarista joskus n. vuonna 2003, ja se on siitä lähtien odottanut oikeaa paikkaa ja aikaa. Nyt se löytyi.
Kutsuimme perjantai-illaksi tuttavia illalliselle ja viettämään iltaa. Teimme timjami-sitruunakanaa maustettujen, etikkaisten lyttyvoiperunoiden kera. Tämä tarkoitti, että aamulla piti lähteä Mezökövesdiin hakemaan tarveaineita. Timjamia ei tahtonut millään löytyä isoina puskina, joten lopulta piti ostaa kauppahallista kymmenen timjamintainta ruoan maustamista varten.
Mezökövesdin kauppahallin aukioloajat. 


Mukavan yhdessäolon merkeissä.
Lajos oli leiponut jälkiruoaksi mainion túró-piirakan!

Ei kommentteja: