26.7.2014

Unkarin kesäkuu, osa 8

Buli – eli miten kalasopasta tulikin pörkölt

Lähtöpäivän lähestyessä ystävämme halusivat järjestää meille juhlat, erikoisuutena saisimme aitoa, unkarilaista kalakeittoa jonka pääraaka-aineen Lajos ja Imre hakisivat itse Tiszalta juhlapäivän aamuna.
Valitettavasti kovat helteet olivat jatkuneet niin pitkään, että kalatkin olivat kaikonneet jonnekin järvenpohjan syvyyksiin, eivätkä he saaneet kalaa lainkaan monen tunnin kalareissullaan!

Ei hätää – kala vaihtui lihaan, ja Lajos valmisti siitä ja punaviinistä pihallamme kätevässä kamiinagrillissä herkullisen lihapadan. Ei siitä voi huonoa saadakaan, kun pohjana on savustettua paikallista pekonia ja laardia!


No niin, tästä se lähtee


Mester
Aaahhh....
Imre ja Réka toivat mukanaan lähiviinitilalta valko-, puna -ja roséviiniä suoraan tynnöristä, aahh...
Lisukkeena oli vielä "paleogaluskoja" sekä leipää.

Suomalaista jälkiruokaa

Kirsi leipoi juhlan kunniaksi aitoja suomalaisia korvapuusteja, jotka menivät hetkessä parempiin suihin, eikä ihme: onnistuivat aivan nappiin.






Finnkalács!
Ehdimme pelata mölkkyä pitkään. Tamás ja tytöt olivat myös paikalla. Pelaaminen lopetettiin vasta kun tuli niin pimeä, ettei keilojen numeroita enää erottanut heittopaikalta.
Maaottelu Suomi-Unkari päättyi 1-1 Imren voittoisaan kavennusheittoon.



Hakkaa päälle!
Kaiken lisäksi löysimme pimeältä yötaivaalta Ison Oluen eli "Big Beer'in". Oli meillä vaan hauska ilta!

Ei kommentteja: