11.7.2014

Mansikkaa ja raparperia piirakassa

Ensimmäinen ajatus oli tehdä piirakka ihan vaan raparperista ja rahkasta, mamman marjapiiraan tapaan. Idea muhi ja muotoutui ajatuksissa ja mukaan tuli mansikka, ensin hillona ja sitten soseena. 


Tässä lopputulos

Pohjataikina (makeiden piirakoiden peruspohja)
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
125 g voita/margariinia
1 keltuainen
2-3 rkl vettä
(kanelia maun mukaan)

Jauhot ja sokeri (ja kaneli) sekoitetaan, rasva hakataan sekaan niin että saadaan murumainen seos. Keltuainen ja vesi kipataan murun joukkoon ja sekoitetaan nopeasti taikinaksi. Taikina saa levätä jääkaapissa puoli tuntia.


Täyte
mansikkaa
raparperia
tummaa muscovadosokeria
vaniljasokeria
perunajauhoja
vaniljarahkaa 1 prk
kermaviiliä 1 prk
kananmuna


Kiehautin pari desiä pakastettua mansikkasosetta perujauhosuurusteella paksuksi kiisseliksi. Maustoin kiisselin tummalla muscovadosokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkasin kuoritut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja kiehautin ne muscovadosokeriliemessä ja jätin liemeen jäähtymään.

Sekoitin vaniljarahkan, kermaviilin ja kananmunan tasaiseksi.

Levitin piirakan pohjalle ensin mansikkakiisselin, sen päälle ladoin raparperiviipaleet (ilman sokerilientä) ja päälimmäiseksi kaadoin rahkaseoksen.

Uunin 200 astetta ja paistoajaksi noin 30 minuuttia.





Piirakka pakattiin viikonloppuna mukaan, kun lähdimme Satakunnan suuntaan mökkikylään.
Herkuttelimme piirakalla ilta-auringon lämmössä maukkaan aterian päätteeksi. 

Koristeena tuoreita mansikoita ja kesänkeltaisia marenkeja!

Ei kommentteja: