11.9.2011

Sunnuntailounas

Tänään lounaalla saimme syödäksemme uusia kokeiluja.

Perunamuusi on tuttu syksyn ja talven ajan ruoka ja sitä on maustettu milloin yrteillä, milloin sipulilla tai juustolla. Tänään kokeilimme höystää sitä bataatilla. Lopputuloksena syntyi hauskan oranssi, makeaan vivahtava muusi, jota teemme taatusti toistekin.

Jauheliha on myös tuttu raaka-aine ja taikinaan on tullut sekoitettua monenlaisia mausteita ja lisukkeita. Taikina on myös päätynyt pannulle tai pellille useammassa eri muodossa. Mutta mureke on jostain syystä jäänyt aiemmin vain ajatuksen asteelle. Tänään tuokin asia korjattiin ja jauhelihataikina päätyi uunivuokaan pekonihunnulla koristeltuna. Murekkeen kokeiluun innosti lehdestä löytynyt mielenkiintoinen punajuuri-poromurekkeen ohje, josta poimin ideat mausteisiin.
Jatkossa taidan muovailla taikinan suoraan pellille, jotta valmiin murekkeen saa varmemmin ja turvallisemmin tarjoiluvadille; pehmeän lihakakun ujuttaminen vuoasta ehjänä vadille vaati hivenen näpräämistä.

Uuden kastikekirjan innoittamana tarjolla oli myös cumberlandinkastikkeen muunnelma.

Isossa kuvassa mureke matkalla uuniin ja pikkukuvassa valmis paistos

Ei kommentteja: