13.9.2011

Hunajakalaa ja esitzatzikia

Usein saa vähällä vaivalla ja yksinkertaisella reseptillä paljon aikaan. Tässä apuna on käytetty jälleen Raamatun ajan keittokirjaa, jossa reseptit eivät liiallisella kikkailulla ole pilattu, ja maut ovat suoria ja konstailemattomia - plain, simple és finom!




Hunajakalaan tarvitaan (kahdelle):

2 kalafileetä (esim. lohta tai siikaa)
3 rkl oliiviöljyä
hunajaa
sitruunamehua
jauhettua valkopippuria


Sivele fileet runsaasti öljyllä, ja grillaa (tai paista erittäin kuumalla pannulla) molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Sitten sudi kalojen pintaan hunajaa, ja grillaa vielä niin että pinta saa hunajasta väriä. Purista päälle sitruunamehua ja viimeistele valkopippurilla ja yrteillä.


Kalan seuraksi sopii mainiosti tämä helposti ja nopeasti valmistettava seos, joka ei ole kovin kaukana kreikkalaisten nykyäänkin tekemästä tzatzikista.

Egyptin kurkkusalaatti:

1 pieni kurkku (myös avomaan kurkku)
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl silputtua tuoretta minttua


Kuori kurkku ja kuutioi pieneksi. Murskaa valkosipuli ja sitten sekoita kaikki aineet. Maku on vielä täyteläisempi seuraavana päivänä. Seos sopii hyvin myös leivän päälliseksi.

Ei kommentteja: