25.9.2011

Pataruokien aikaa...

Syyskuun alkupuolella rupesi luita kolottamaan jo siihen malliin, että lääkkeeksi piti tempaista syksyinen pataruoka lohkoperunoiden kera! Aineksiksi kasattiin possun ulkofileétä, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, varsiselleriä, punakaalia, tomaattia ja fenkolia. Mausteiksi laakerinlehteä, tuoretta minttua, pippuria, suolaa ja rosmariinia. Ruskista lihat, ja sitten sekoita kaikki aineet uunivuoassa ja tyrkkää pata ensin 180 C uuniin tunniksi, ja sitten annetaan hautua 150 asteessa 1-2 tuntia.

Perunat vain kuoritaan ja lohkotaan, ripsotellaan sopivasti oliiviöljyä päälle, perään paprikajauhetta, mustaa pippuria ja suolaa, pyöritellään jotta mausteet leviävät tasaisesti, ja 200 C uuniin padan yläpuolelle kiertoilmaan noin puoleksi tunniksi. Tavallisella uunilla ota pata pois ja peitä foliolla, ruoka tekeytyy sopivasti sillä aikaa kun perunat valmistuvat. Eipä syksy pelota näillä pöperöillä.

Ei kommentteja: