13.9.2011

Hulluja nuo roomalaiset!

...kun osaavat näin hyviä ruokia suunnitella! Roomalainen parsakaali-vuohenjuustokeitto on todellakin niin hyvää, että vannoutunutkaan lihansyöjä ei soppalautaseen sylje kun saa tätä eteensä. Neljään annokseen tätä kielen mukanaan vievää keittoa tarvitset:

2 parsakaalia
1 l kasvis- tai kanalientä
200 g vuohenjuustoa
1-2 kevätsipulia
suolaa, mustapippuria
ripsaus mietoa etikkaa
kuminaa
persilja- tai korianterisilppua tai ruohosipulia


Ensin parsakaali puhdistetaan ja paloitellaan. Kiehauta liemi ja ja laita parsakaalin lohkot sekaan 10 minuutiksi. Paloittele tällä välin vuohenjuusto pieneksi. Ota kattila liedeltä, lisää juusto ja surruuta sauvasekoittimella kunnes kattilassa on samettinen, sileä keitto. Lisää mausteet, sekoita ja koristele pinta sipuli- ja yrttisilpulla.

Keiton lisukkeeksi sopivat erinomaisesti vielä pannulla voissa paahdetut paahtoleipäviipaleet!

Ei kommentteja: