12.9.2011

Moussakan isoisoisoisoisoiso jne. isä

Tämä mainio munakoisopannun resepti (neljälle) löytyi Raamatun ajan ruokia -keittokirjasta

3 munakoisoa
vajaa dl vuohen(tuore)juustoa
1/2 dl cheddarjuustoa
2 kananmunaa
1 dl sämpylänmuruja
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa (jos et itketä munakoisoja)
mustapippuria
hieman raastettua cheddarjuustoa
persiljasilppua



















Voit joko paistaa munakoisot kokonaisina 200 asteessa n. 40 minuuttia. Niiden jäähdyttyä kuori ne, poista siemenet ja muhenna haarukalla. Voit myös ensin kuoria ne, leikata pitkittäin viipaleita ja itkettää suikaleet HUOM! hyvin kevyessä suolassa molemmin puolin n. 20 minuutin ajan. Sitten pyyhi talouspaperilla suola hyvin pois. Pistä suikaleet 200 C uuniin noin  puoleksi tunniksi, ja muhenna sitten munakoisot.
Munakoisojen ollessa uunissa hienonna toiseen kulhoon valkosipulit, sämpylä ja vuohenjuusto, sekä raasta cheddar. Lisää vielä 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sitten vähän vatkatut kananmunat ja sekoita.
Lopuksi lisää muhennettu munakoiso, sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan. Lisää pippuri ja, jos et tehnyt munakoisoja itkettämällä, suola. Kaada päälle vielä loput oliiviöljystä ja loppu cheddarraaste (suosittelen vahvaa, pitkään kypsytettyä cheddaria). Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Koristele persiljalla juuri ennen esillepanoa.
Muista tarkistaa mausteet ennen viimeistä uunitusta - juustojen takia paistoksesta voi tulla äkkisuolaista!

Ei kommentteja: