10.3.2012

Synttärihumua!

Äiti-mummi-anoppi täytti vuosia, ja sitä vartenhan piti saada pöytään sen seitsemää sorttia (Hannu laski heti syötävien lukumäärän). Monenlaista ehdittiinkin tehdä: suolapaloiksi levyllinen kanapiirakkaa ja täytettyjä ruiskuppeja. Piirakan täytteessä oli kanan lisäksi tuorejuustoa ja creme fraichea sekä laaja kirjo sopivia mausteita. Ruiskuppeja tehtiin kahdella täytteellä, savustetulla pippurimakrillilla sekä palvikinkulla. Tahnasta saatiin notkea cereme fraichella.

Makeannälkää taltuttamaan teimme (lähinnä Kirsi teki) kahta lajia hillokerrospikkuleipiä ja arabialaisen maustekakun. Marisa teki raitakeksejä, ja Kirsin mainiosti onnistunut täytekakku esiteltiinkin jo tässä alla.

Vieraat eivät ainakaan pakoon lähteneet kahvipöydästä, vaan hyvin näyttivät herkut maistuvan ja  mukavia rupatellen istuttiin pöydässä pitkään.



Tyylikäs päivänsankari odottaa kahvituksen alkua.
 

Kanapiirakka onnistui mainiosti.


 
Savukalalla ja kinkulla täytettyjä ruiskuppeja.




Kerroshillopikkuleipiä ja Geisha-kierteitä


 
Arabialainen maustekakku kuorrutettuna.
 

Vatsat rupeavat olemaan jo melko täynnä....


Ei kommentteja: