10.3.2012

Suklaakermakakku

Paistoin viiden munan tumman sokerikakkupohjan pari päivää ennen täyttämistä, jotta se ehti kuivahtaa hieman ja oli helpompi leikata. Nyt leikkasin pohjan neljään osaan.

Tutusta leivontablogista löytyi idea täytteisiin, joita hieman muokattiin. 
Sitrusmoussen sitruuna vaihtui limeen ja appelsiinituorejuuston tilalla on maustamaton tuorejuusto.
Suklaamoussen tumman suklaan tilalla on vaalea maitosuklaa, jonka makeuden vuoksi en lisännyt täytteeseen sokeria.

Kuorrutuksen ganache on tehty vaaleasta maitosuklaasta (130 g suklaata, 3/4 dl kuohukermaa). Kakun pintaan kannattaa sivellä ensin ohut kerros marmeladia ja sen päälle levittää ganache. Nyt pinta on epätasainen, koska osa jäähdytetystä ganachesta imeytyi kakkuun.


Kakusta tuli maukas, sopivan suklainen, mutta ei liian makea. Lime maistui selvästi mutta ei liikaa. Pursotukset on tehty kuohukermalla, mutta vispikerma käyttäytyy pursotettaessa paremmin, notkeammin.

Ei kommentteja: