9.3.2012

Kiristetty kakku

Monissa ohjeissa annetaan hyvä neuvo koota täytekakku irtopohjavuokaan, jotta se pysyy napakasti kuosissaan eikä täyte pullistele ulos väleistä.

Tein tavallista isomman kakun perinteisessä vuoassa, joten piti ottaa varasuunnitelma käyttöön.
Pyöräytin riittävän pitkän, pitussuunnassa kahtia taitetun tuorekelmun täytetyn kakun ympärille. Tarkistin että kelmu peittää kakun sen koko korkeudelta ja sen jälkeen kiristin varovasti kelmua  ja painoin sen kiinni. Sitten kupu päälle ja yöksi kylmään.

Sama konsti toimii hyvin myös voileipäkakkuun. Jos kakku on tehty paahtoleipäviipaleista, reunojen kiristyksen jälkeen yli on hyvä vetää vielä yhdet kelmut leveys- ja pituussuuntaan, jotta kakku kiristyy tasaisesti. Painoksi käy leikkuulauta tai kaksi.


Ei kommentteja: