9.6.2012

Tulinen tomaattipiirakka

Alkuperäinen ohje on kirjasta Kevyttä hyvää & Tulista hyvää. Tämä versio on ties monesko versio herkullisesta, ihanan tulisesta kielen vievästä piirakasta.

Pohjaksi käy tavallinen suolaisen piirakan peruspohja, johon voi sekoittaa emmentalraastetta makua antamaan.
Kokoonkeitettyyn täytteeseen käytin tällä kertaa tetrapakkauksen chili-maustettua tomaattimurskaa, muutaman silputun tomaatin, pari sipulia, silputtuja valkosipulinkynsiä sekä mausteena cayennepippuria, pippurirouhetta ja suolaa. Pistellyn taikinapohjan päällä on ohut kerros emmentalraastetta. Valmiin kuuman piirakan päälle saksin tuoreita basilikanlehtiä.

Ruokaisammaksi piirakan saa lisäämällä siihen esim. paistettua pekonisilppua, paloiteltua kinkkua, tonnikalaa tai paistettua jauhelihaa.
Mutta omasta mielestäni se on ehdottomasti parhaimmillaan sellaisenaan, ilman lisukkeita. Kannattaa varoa; piirakkaan voi tulla himo!

Kaikkien tomaatinystävien herkku!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava. Aion kokeilla. Kiitos