24.6.2012

Juhannuspäivän puuhia

Aaton juhlallisuuksien jälkeen palattiin arkeen. Poutasään vielä suosiessa iltapäivällä teimme juhannusruokaa ja söimme pihalla leudossa vaikkakin pilvisessä säässä: parmesaani-chili-valkosipuli-kananrintaa grillatun vuohenjuuston ja hunaja-balsamico-rosmariinikastikkeen kera, uusia perunoita ja foliossa pitkään haudutettua tomaattia sekä pilli- ja valkosipulia.



Jälkiruoaksi Kirsi oli löytänyt mainion Lemon posset -reseptin: pohjavanukas tehdään kermasta, sokerista ja sitruunamehusta (sitrus jähmettää seoksen ihan tatinaksi). Päälle aseteltiin Limoneto di Sorrento -liköörissä marinoituja kotimaisia mansikoita - aivan huikean hyvää!
 


Juuri ennen sateen alkua ehdimme kaivaa eteläseinälle istutuskuopan neljälle esikasvatetulle tomaatintaimelle, jotka Kirsin vanhemmat toivat. Sade katkaisi istutustyöt, mutta eiköhän ne taimet saada paikoilleen lähiaikoina.

Ei kommentteja: