24.6.2012

2012 mittumaari

Meille ei ole päässyt syntymään juhannusperinnettä, johtuneeko mökittömyydestä vai mistä, mutta juhannuksemme on aina erilainen. Tänä vuonna vietimme sitä kahdestaan (Mika ja Kirsi) kotikonnuilla. Siis rauhallinen viikonloppu oli tiedossa, mutta jotakin ohjelmaa sentään kaipasimme. Siispä varasimme Krapin Ateljeerista pöydän aattoillalle - halusimme grillimakkaran sijasta jotakin muuta juhannussärvintä.

Juhannusneito parhaimmillaan (huom. kohtalokas Ansa Ikos-katse)
Keväisen Budapestinmatkan ja Két Szerecsenin huikeiden kulinarististen kokemusten jälkeen rima on aina korkealla, mutta Ateljeerin keittiö todellakin yllätti: saimme aattoiltana eteemme ehkä parhaan Suomessa nauttimamme aterian. Mikalla oli alkupaloina kampasimpukkaa grillattujen Portobello-sienten kera, Kirsillä Krapilla palvattua hanhea raparperihillokkeella. Pääruoaksi Kirsi valitsi savulohta sitruunaperunahöysteellä, kesäkasviksia ja tillikurkkua. Mikan lautasella oli grillattua härän sisäfileetä, korvasienimuhennosta, paahdettuja puikulaperunoita ja terttutomaatteja. Jälkiruoaksi tilattiin helsinkiläisen Coquusin erinomaista jäätelöä. Ja tottakai palanpainikkeeksi vielä espressot ja Glenmorangiet. Olipa täydellinen ateria - varsinkin kun palvelu oli aivan ensiluokkaista juhannuksesta huolimatta! Kiitokset koko henkilökunnalle.

Aterian jälkeen lähdimme Krapin rantaan katselemaan kokon sytytystä, väkeä siellä olikin yllättävän paljon.

Johan syttyi! Kuvassa myös valepukuinen poliisi tarkkailemassa juhannusjuhlijoita...



Jo roihahti

Kuumuus tuntui kovana yli kymmenen metrin päähän


Kokkoihmisiä

Golfkenttä tarjosi hyvän reitin kokolta poistuville.


Kokon jälkeen oli meilläkin nukkumaanlähtöaika - juhannus oli tänä vuonna taas erilainen mutta mieleenpainuva.
Nyt tulikin mieleen että aiemmista juhannuksista olemme viettäneet ainakin 3-4 Unkarissa...siinähän on jo jonkinlaista perinteenalkua!

2 kommenttia:

Johanna Sademaa kirjoitti...

Olen käynyt Krapin Ateljeerissa aika usein viime aikoina asiakkaani kanssa ja toden totta - ruoka on hintalaatu suhteeltaan vallan mallikasta ja tarjoilu etenkin :)

Kirsi kirjoitti...

Harmi vaan, että ravintola lopettaa - jos oikein muistan niin helmikuussa