9.6.2012

Jonnan lakkiaiset

Perjantain työlistalla oli muun muassa kolmen voileipäkakun teko. Kuvassa pieni kahden hengen kakku, jossa ruoka-allergisille turvallinen täyte.


Perjantain päätteeksi katettiin pöytä ja mallattiin tarjoiluvatien paikat.
Tällä kertaa pöytään ei tehty menulistaa, vaan jokaisen vadin viereen pantiin nimilappu


Juhlapäivän aamu valkeni viileänä, tuulisena ja sateisena.
Juuso lähti oman koulunsa kevätjuhlaan aamusella ja me muut jatkoimme edellisiltana aloitettua juhlien viimeistelyä. Loput tehtäisiin koulun lakkiaisjuhlan jälkeen, ennen vieraiden saapumista.

Rehtori (oik) jakoi yo-todistukset ja kukin ryhmänohjaaja oman ryhmänsä oppilaille lakin sekä onnitteluruusun. Lakituksen jälkeen ylioppilaat lähtivät bussikyydillä Tuusulan kirkolle ja veivät koulusta saamansa ruusut sankarihaudalle.


Onnitteluhalaus ryhmänohjaajalta!


Kun yo-kokelaat olivat saaneet todistuksensa ja lakkinsa, rehtori kutsui heidät salin etuosaan ja julisti yo-tutkintolautakunnan valtuuttamana nuoret ylioppilaiksi ja kehoitti painamaan lakin päähänsä. Tämän jälkeen uunituoreet ylioppilaat kajauttivat perinteisen Gaudeamus igitur -laulun.

Juhla päättyi Maamme-lauluun ja sen jälkeen airut kantoi Suomen lipun salista Sibeliuksen sävelten soidessa juhlaväen seuratessa perässä. Jonna lähti pikaisten onnitteluiden jälkeen muiden mukana bussilla kirkolle ja Juuso ajoi perässä tuoden Jonnan hieman myöhemmin kotiin. Me muut singahdimme suoraan kotiin koristelemaan kakkuja, leikkaamaan mokkapaloja, täyttämään ruiskuppeja, ....

Vieraiden saavuttua kaikki olikin valmiina. Saatoimme avata ensimmäisen kuoharipullon ja aloittaa onnittelumaljojen jakamisen. Sitten olikin vuorossa pari puhetta, yleistä jutustelua ja kahvittelua.

Kinkkukakku


Kasviskakku
Minttu-valkosuklaakakku


Limejuustokakku

Kakkujen leikkuu
Juhlaväkeä kahvittelemassa


Lahjat Jonna avasi vasta myöhemmin illalla, päivän jo rauhoituttua. Lahjapöydälle oli tuotu paljon kauniita koruja ja tuiki tarpeellisia kodin tarvikkeita opiskelijan keittiöön sekä hyviä ja hyödyllisiä lahjakortteja.
Kaikille lämpimät kiitokset mukanaolosta ja hienoista lahjoista!



Ei kommentteja: