19.9.2015

Elokuu Unkarissa 3

Torstai 6.8.Aamiainen syötiin "kahden pöydän ääressä", kun työtaso odotti verannan pöydän päällä jatkotoimia.

Lähdimme kahdestaan käymään Egerissä, Csoki jätettiin vartioimaan taloa (= juoksentelemaan oman ja Lajosin pihan väliä ja syömään Soman herkut, jos Csilla sellaisia on jättänyt näkyville). Meillä on vapaa kulku Lajosin kanssa toistemme taloille takapihojen kautta, niin ei tarvitse aina mennä kadun puolelta ja soittaa portilta ovikelloa. Ja koirat käyttävät tätä myös hyväkseen. Csoki aina välillä katoaa, ja sitten Lajosin puolelta kuuluu kun he juttelevat Csokille.
Samoin Soma välillä ilmestyy meidän pihallemme tallustelemaan ja haistelemaan uusia tuoksuja.

Egerissä oli tarkoitus löytää taiteilijantarvikeliike – Toróny utcalla sellainen pitäisi olla, kertoi taiteilijatuttumme. Kävimme ensin syömässä erinomaisen lounaan tutussa ravintolassa. Tämä oli yksi helteisimpiä päiviä lomallamme, jopa paikalliset tuntuivat kärvistelevän paahteessa. Kävelyreitti oli pakko suunnitella talojen ja puiden luomien varjojen mukaisesti – jokainen turha askel suorassa auringonpaahteessa oli kidutusta. Ja yllätys! Liike oli lopettanut toimintansa, ja nyt piti päästä vielä kävellen takaisin auton luo, puuuh!

Chilikatkarapuja, vuonankaalisalaattia
Kuhaa, tomaattipastaa
Kotiinpalattuamme Lajos jatkoi pöydän rakentamista, Kirsi ryhtyi ompelemaan verhoja ja minä pähkäilin tulevan ratatyön aiheuttamia aikataulumuutoksia transsylvanialaisen oluen avulla.

Tassut kohti kattoa!
Helteellä ei raskaampaa hommaa kannata yrittääkään
Ota nyt tästäkin selvää...
Aaah!
Iltapalaksi tehtiin ylimureaksi paahdettuja kanankoipia ja suunniteltiin seuraavan päivän ohjelmaa.

Kanan "rontteet"

Ei kommentteja: