6.9.2015

Elokuu Unkarissa 1

Sky Bistron kana-caesar-wrappi kahvin ja mustikkamehun kera
Maanantai 3.8.
Odotettu loma Unkarissa jälleen edessä!
Nyt matkalaisina minä, Kirsi ja Csoki (vierailevia iskujoukkoja tulisi kylään myöhemmin).
Kylmän kesän jälkeen tiedossa oli todellista paahdetta: sääennusteiden lupaamat 35 asteen helteet pitivät paikkansa.

Hki-Vantaalla Csoki lähti virkailijan hoivissa ruumaa kohti, ja Budapestissa se lipui tyynenä matkalaukkuhihnaa pitkin kopassaan luoksemme. Eikä ollut moksiskaan. Ilmoitti parilla haukulla että "olen laskeutunut!" ja keräsi paljon katseita laukkujaan odottavilta ihmisiltä.

Kentällä meitä odotti etukäteen varaamamme vuokraamon Opel, ja pian pääsimme jo posottamaan M3:a itään ilmastoinnista nauttien.

Harvinaista herkkua – automaattivaihteet!
Pysähdyimme Rózsaan lounaalle, ja siitä sukkelaan Tescoon – jääkaappiin oli pakko saada täytettä, jotta pärjäisimme ainakin ensimmäisen päivän yli talolla. Matkan varrella poikkesimme huoltsikalla, josta ostettiin vettä mukaan automatkalle. Näillä keleillä sitä on oltava aina mukana.


Rózsa oli uusinut ruokalistaansa. Hyväksi havaitsimme
Minä odottelin Csokin kanssa parkkipaikan laidalla puun varjossa, kun Kirsi kävi tekemässä ostoksia. Viikon ajan saisimme vielä ajella tuttuja reittejä – sitten alkaisivat suuret ratatyöt Szihalomin tasoristeyksellä, ja esim. matka Mezökövesdiin pitenisi 40 kilometrillä. 

Ratatöitä Szihalomissa
Pian olimme jo talolla purkamassa niin ruokakasseja kuin matkalaukkujakin. Matkalaukut tosin saivat odottaa, sillä Lajos ja Csilla kutsuivat meidät heti verannalleen istumaan ja maistelemaan pálinkaa, jota Lajos oli talvella keitellyt. Csoki ja Soma uudistivat tuttavuutensa tuhinan ja äksyilyn merkeissä, mutta pian sopu löytyi.

Välipalaa: Dreheriä, savumanteleita ja Mexicorneja
Naapurin Lajos oli muistanut Ferin kanssa käydä laittamassa vedet, sähköt, kaasun ja jääkaapin päälle, joten saatoimme heti käydä taloksi. Feri oli myös siivonnut huoneet, aah miten mukavaa...

Kirsi pystytti Csokille teltan pihalle, vaikka Csoki jättikin lopulta sen omaan arvoonsa. Lämpötila yllätti meidät kaikesta huolimatta – sisämaan kuumuus on lisäksi vielä niin erilaista, että tottuminen ottaa aikansa. Rypäleet kyllä viihtyvät oikein hyvin!

Omalta pihalta – ja hyviä!
Pulipartiolainen
Iltapalaksi teimme pekonimunakkaan, nautimme leppeästä illasta verannalla ja lähdimme täyden päivän tehneinä nukkumaan sirkkojen ja/tai kaskaiden revitellessä ääntään pimeään Hevesin yöhön.

Iltasometusta ennen nukkumaanmenoa

Ei kommentteja: