24.9.2015

Kierrätystä ja uusia lusikoita

Useat järvenpääläiset järjestöt ja yhteisöt panivat syyskuun puolivälissä pystyyn Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle -avustuskeräyksen, josta uutisoitiin Keski-Uusimaata myöten. Leikkasin Keskarista uutisen irti, teippasin eteisen peiliin ja merkkasin huomiotussilla kaikki ne keräykseen toivottavat vaatteet ja tarvikkeet, mitä meiltä saattaisi löytyä.

Kävin ensin liinavaatekaapin kimppuun ja sain koottua ihan kelpo pinon erilaisia pyyhkeitä. Lisäsin joukkoon myös kahdet verhot, jotka olivat olleet ikkunoissa jo riittävän monena vuonna.

Aloimme miettiä, löytyisikö meiltä vielä jotain keräyspinoon pantavaa, ja aloimme tutkia keittiön kaappeja. Penkomisen tuloksena saimme  kerättyä vielä lisää keräykseen toivottavaa tavaraa.

Viikonloppuna lastasimme nyssäkät autoon ja ajelimme Järvenpäähän ViaDia -torille.

Tavarat valmiiksi pakattuna ja merkattuna

Myöhemmin samaisena viikonloppuna istahdimme kotona näytön ääreen valitsemaan ja tilaamaan uusia kahvikuppeja ja muita tarvekaluja.

Keittiötarvikkeiden päivitys tuo uutta ilmettä aamukahville ja ruokapöytään

Tavarat, jotka veimme pois, olivat jo käynet meille vanhoiksi, mutta joillekin toisille ne ovat uuden elämän pieniä rakennuspalikoita.

Turha kai sanoakaan, että kaappeihin jäi vielä kaikenlaista rompetta, pöytäliinaa ja vanhaa vaatetta. Mutta niiden kimppuun voi käydä joskus toiste, jonkin uuden keräyksen tai tempauksen johdosta.


Ei kommentteja: