29.6.2014

Mustikkaa ja limeä!




Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
100 g voita
1 limen kuori raastettuna
1 munankeltuainen

Voitele 24-senttisen irtopohjavuoan reunat ja pane pohjalle leivinpaperi.
Nypi pohjan aineet taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä reunat foliosuikaleilla ja pistele pohja. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Täyte
200 g ricotta-juustoa (esim Anari)
Noin 4 dl mustikoita + sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan + perunajauhoja
1 prk lime-valkosuklaarahkaa + loraus maitoa
1 limen mehu
1 muna

Kiehauta mustikoista paksu kiisseli ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Rouhi ricotta haarukalla pieneksi muruksi. Sekoita limen mehu ja maitotilkka rahkaan ja lisää lopuksi muna.
Levitä juustomurut pohjan päälle ja lisää kiisseli murujen päälle. Kaada rahkaseos kiisselin päälle ja paista noin 30 minuuttia 175 asteessa.


Ei kommentteja: