23.7.2012

Taidetta Tuusula-päivän kunniaksi

Tuusulan kunta vietti 369-vuotissynttäreitään sunnuntaina ja mekin osallistuimme juhlintaan käymällä muutamassa museossa.

Suuntasimme aamukahvin jälkeen Taidekeskus Kasarmiin, jonka Luontoromantiikkaa!-näyttely esitteli erilaisia maisemia romantiikan ja nykytaiteen kautta.

Vanhan pääkirjaston sali näyttää upealta uudessa kuosissaan

Ajelimme Kasarmilta kotiin ja lähdimme lounaan jälkeen toiselle kulttuurikierrokselle. Ajelimme hitaasti pitkin Kirkkotietä maisemia katsellen ja jatkoimme turistiköröttelyä Rantatietä kohti Aleksis Kiven kuolinmökkiä. Pikkuruinen mökki kyyhötti soman näköisenä vehmaan metsikön vihreässä hämyssä. Opas kertoi, että pienessä kahden huoneen mökissä asui Aleksiksen veli, tämän vaimo sekä heidän viisi lastaan. Ja kun sairas Aleksis muutti sinne, annettiin hänelle peräkammari omaan käyttöön.

Pihapiirissä on lisäksi piskuinen sauna, johon pääsee kurkistamaan matalasta ovesta. Huoneen hämärässä saattoi nähdä ison kiukaan ja pienet tikkaat ylös lauteille.



Jatkoimme kulttuurimatkaamme kävellen kohti Erkkolaa, joka oli oikeastaan koko kierroksemme pääkohde. Siellä oli esillä Chagallin kuvituksia ranskalaisen kirjailijan eläinsatuihin. Etsausten lisäksi ihastelimme Erkkolan tiloja, sen muhkeita hirsiseiniä ja upeita takkoja.



Toisen kerroksen takka



Ei kommentteja: