27.7.2012

Kesäkivaa

Ruoka- ja leivontablogeja selaillessa kohdalle osuu usein ohje, jota haluaa ehdottomasti kokeilla. Niin kuin nyt tämä sitruunainen kesäkurpitsapasta. Loistavan makuinen, aivan ihana kesäruoka!



Idea näihin vartaisiin tuli ties mistä, blogista, lehdestä - mene ja tiedä. Mutta kivan lisukkeen niistä saa grilliruoalle. Tuplatikut niihin on pantu ihan käytännön syistä: yksi ohut tikku ei olisi ollut riittävän tukeva.

paprikaa, halloumia ja persikkaa

Jonna selaili Mummin ja Vaarin tuomaa Kodin kuvalehteä, ihastui lehdessä olleeseen vadelmaruutujen ohjeeseen ja leipoi niitä erän. Ohjeen mukaan ruudut tarjotaan jääkaappikylminä tai jopa kohmeisina - ja kylminä ne maistuvatkin todella herkullisilta; kirpeän makeilta. Nam.

Vadelman asemesta täytteeseen mansikkaa ja lisukkeeksi pehmeää vaniljajäätelöä

Kädenlämmin valkoviini on kauhistus. Koska meillä ei hämäristä muistikuvistani huolimatta ole punasavista viinicooleria, piti käyttää luovaa ongelmanratkaisua, jotta valkoviini saadaan pysymään ulkona viileänä. Tuloksena syntyi hauska ja ennen kaikkea toimiva viininjäähdytin. Tee-se-itse cooleriin tarvitaan iso lasipurkki, riittävän iso käsipyyhe, sidontanauhaa ja purkin pohjalle jäitä.





Ei kommentteja: