20.7.2012

Ensimmäisen lomapäivän viimeiset mustikat & hävikistä hyödyksi

Loma alkoi joltisenkin sateisissa merkeissä, mutta emme antaneet sen häiritä. Vaikka ulos ei alkuviikolla päässyt touhuamaan, on sisälläkin tekemistä riittänyt.

Jääkaapissa majaili lime-valkosuklaarahkapurkki, joka jo kovasti odotteli käyttöönottoa. Ja rahkapurkista sain hyvän tekosyyn tehdä loman alkajaisiksi marjapiirakkaa. Pakastinta hetken pengottuani löysin purkillisen mustikkaa, jota täydensin löytämilläni vadelmilla. Iloisten löytöjen määrästä voi päätellä että pakastin odottaa järjestämistä.


Pikkupiiraat on tehty muffinipellillä. Vaikka voitelin syvennykset, taikinan irroittamiseen tarvittiin pieniä poppakonsteja, sen verran pelti on jo kulunut ja pinnoite rapissut. Ideoin, että jatkossa laitan kolojen reunoille leivinpaperisuikaleet, jotta piiraat saa helpommin ja taatusti ehjinä irti.


Hävikistä hyödyksi -otsikon alle voinee laittaa rahkapurkin lisäksi myös ikääntyneen maitopurkin ja creme fraiche-purkin, jotka jalostuivat maittaviksi letuiksi. Kyytipoikana äidin tekemää kriinumihilloa ja kaupasta löytämäämme raparperi-inkiväärimarmeladia.
Järjestämistä kaipasi pakastimen lisäksi myös makuuhuoneemme kirjahylly, Molokin kidaksi ristimäni hävityksen kauhistus. Kun hyllyä varovasti tutki ja romppeita järjesteli, löytyi tauhkan keskeltä iloisia yllätyksiä ja lähihistorian helmiä.

Ei kommentteja: