24.7.2011

Tulivesimeloni

Kuuman kesäpäivän juhliin sopii viileän raikas ja näyttävä alkupala, sanalla sanoen syötävän hyvä juotava. Vanha tuttumme Jamie Oliver tähänkin innosti. Ja alkoholia karttaville voi tarjota oman meloninsa ihan au naturel. Tähän alkoholipitoiseen versioon tarvitaan 2–3 -kiloinen vesimeloni, omenapora, ruokakelmua, noin 1,5 dl Koskenkorvaa ja nelisen päivää aikaa.
Poraa omenaporalla melonin keskipisteeseen ja poista porattu pala. Säästä poistopalasta sopiva pätkä "korkiksi". Kaada reikään varovasti (suppilo on tässä kätevä) Koskenkorvaa lähes piripintaan. Peitä reikä kelmulla ja pistä jääkaappiin. Kun korva on imeytynyt meloniin muutaman tunnin, kaada täydennystä. Juoma imeytyy meloniin päivä päivältä hitaammin, ja noin neljäntenä päivänä meloni rupeaa olemaan valmis. Pistä korkki paikoilleen ja säilytä melonia jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Leikkaa meloni sopiviksi pikkuviipaleiksi ja yllätä vieraasi tai vie mökkituliaisiksi.
Humalaan itseään ei tällä saa ellei sitten syö koko melonia yksin, ja se taas olisi aika surkuteltavaa.


1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Ensi kesän kekkereihin voisi kokeilla täyttää melonin joko kuoharilla tai valkkarilla.

Niin hyvää kuin viski onkin, sitä ei kannata melonin sisään kaataa; makuelämys on vähintäänkin karmea