4.7.2011

Haroset



Tämä on täyteläisen maukas tahdas täynnä syviä Levantin makuja, resepti löytyi Raamatun ajan ruokia -keittokirjasta. Haroset on vanha kana- ja liharuokien lisuke.
Siihen tarvitaan:

100 g saksanpähkinöitä
150 g kuivattuja viikunoita
150 g kuivattuja aprikooseja
100 g kivettömiä taateleita
n. 5 rkl makeaa viiniä
vajaa teelusikallinen kanelia
saman verran cayennepippuria
samoin jauhettua inkivääriä

Paista murskattuja pähkinöitä kunnes ne saavat hieman väriä. Kun pähkinät ovat jäähtymässä tee viikunoista, taateleista ja aprikooseista seos tehosekoittimessa. Kaada pähkinät sekaan ja sekoita hyvin. Nyt lisää viini ja mausteet ja valmista tasainen massa. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokausi, ja nauti liharuokien kanssa. Harosetia tulee melko paljon näillä mitoilla, joten ellet ole pitämässä suurempia juhlia, kokeile vaikka puolikkaalla reseptillä.

2 kommenttia:

Sota ja Kauha kirjoitti...

Hei Kirsi, ovatko nuo taatelit kokonaisia vai niitä kaupan puristettuja paketteja? Hyvältä näyttää!

Kirsi kirjoitti...

Käytimme tahnassa kaupan taatelipuristetta ja se toimi oikein hyvin.