6.1.2014

Loppiaisen touhuja

Viimeisetkin joulukoristeet saivat häädön vaatehuoneeseen odottamaan seuraavaa adventtia & joulua. Kuusi, joka ei vieläkään suostunut luopumaan yhdestäkään neulasestaan, kärrättiin läheiselle jätepisteelle joulukuusia varten tuodulle siirtolavalle.

Loppiaislounas
Joulunajan loppua ja härkäviikkojen alkamista juhlistettiin loppiaisaterialla: alkuun vihreä roquefort-salaatti, pääruoaksi paistettuja broilerinfileitä, joille tehtiin kylmä kastike tomaateista, balsamicosta, korianterista ja basilikanlehdistä, ja jälkiruoaksi pavlova.

Pääruoan lisukkeeksi testasimme James Pricen perunakuutioita.
Leikkaa raaoista, kuorituista perunoista turhat pois, niin että jäljelle jää iso kuutio. Paista pinnat oliiviöljyssä ruskeaksi teräskattilassa tai vastaavassa. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää astiaan oikein reilu kimpale voita ja puoli desiä vettä.
Siirrä astia 180-asteiseen uuniin, ja anna perunoiden hautua siellä n. 20 minuuttia.
Siirrä tarjoiluastiaan ja kaada liemi perunoiden päälle.

Ei kommentteja: