19.12.2013

Pursotusta, karkkeja ja ikkunoita

Piparkakuthan ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta välillä niitä on kiva vähän viritellä ja koristella. Ja kun koristelussa pääsee vauhtiin, saattaa karkkipussi karata käsistä :-)

Idea ja ohje pipareiden koristeluun löytyy täältä.

Tikkareiden murskaaminen sujuu todella helposti, kun panee pari tikkaria kerrallaan mukiin ja paukuttaa niitä pikkuhiljaa rikki pienellä lihanuijalla. Tikkari on sen verraan kovaa, että puiseen leikkulautaan saa hyvät kolot ja muovipussi tuppaa menemään rikki. Leivinliinan sisällä ei kannata edes ajatella rikkoa tikkareita - tuloksena on nöyhtäistä murua.


Kurkistus piparipurkkiin
 


 
Kuva-arvoitus -postauksessa taustalla on paistettuja, isoja piparkakkuja. Ne on tehty Juuson aikoinaan koulussa tekemällään jääkarhu-muotilla. Ne saavat vielä ennen aattoa pikeeri- ja karkkioristelun.

Ei kommentteja: