8.12.2013

Porkkanan muodonmuutos

Tähän aikaan vuodesta porkkanaa ei popsita, vaan se saa jalomman muodon ja pääsee pakastimeen odottamaan pääsyä joulupöytään. Kyseessä on porkkanalaatikko 2.0. Tällä reseptillä saa jotakin uutta perinteisen porkkanalaatikon makuun – sitruuna sopii todella hyvin tähän!


Porkkanalaatikko 2.0 with a twist...
1 kg porkkanaa
2,5 dl kermamaitoa
3/4 dl mannasuurimoita
1 kananmuna
50 g voita

siirappia
kanelia
suolaa
fariinisokeria
muskottipähkinää (vähän)
valkopippurioa (vähän)
raastettua sitruunan tai limen kuorta
korppujauhoja

Keitä porkkanat ja soseuta ne. Lisää kermamaito, mannasuurimot ja keitinlientä tarvittaessa. Lisää mausteet ja sekoita.
Kaada seos vuokiin. Ripottele päälle korppujauhoja, kuvioi lusikalla ja ripottele vielä voinokareita. 
Paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Ei kommentteja: