17.1.2012

Ennenvanhaan täysi-ikäinen

Juuson 21v-synttärikahvit juotiin lauantaina ja kylään tulivat myös kummit Maarit ja Ismo, Mummin & Vaarin lisäksi. Topias poti ankaraa vatsatautia ja jäi Naantaliin. Tilla jäi Turkuun tutkimaan, onko kipeä vai ei. Mutta Marisa pääsi tulemaan viikonlopuksi.
Lahjat olivat tarpeellisia, käytännöllisiä ja arjesta irrottavia.


Toiveena oli perinteinen kakku mansikkatäytteellä. Leivoin pohjan jo alkuviikosta, joten se ehti kuivahtaa sopivasti ennen leikkaamista ja sain viipaloitua sen neljään osaan. Täytteessä on mansikkasosetta, lime-valkosuklaarahkaa, kermavaahtoa ja vaniljakastijauhetta. Täyte on muokattu Kinuskikissan ohjeesta. Päällä on tummalla kaakaolla sävytetty kermavaahto.

Pöydässä oli myös Mansikkamäen blogista löytyneen ohjeen mukaan tehtyjä kivoja pikkuleipiä sekä valkosipulilla ja basilikalla maustetulla tuorejuustolla täytettyjä ruiskuppeja. Alunperin ajatuksena oli tehdä suolapalat palttoonnapeista, mutta vaihdoimme ne lennossa ostosreissulla, kun kaupan hyllyltä osui silmään Linkosuon Ruissipsit. Ne olivat mukavan ohuita ja pieniä, juuri sopivia suupaloja.  Sipsit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, ettei kostea täyte pehmennä ohutta kuorta.


Pikkuleipätaikinaan tuli hiukan liian vähän jauhoja ja se jäi turhan pehmeäksi, vaikka oli yön kylmässä kellarissa. Viipaloitaessa se pyrki litistymään ja siivuista tuli neliömäisiä.

Csoki riehaantui Maaritin ja Ismon tulosta ja haukkui riemukkaasti pitkin poikin ja kävi tarmokkaasti hakemassa rapsutuksia jokaiselta vuorollaan.

Ei kommentteja: