1.1.2012

2011 viimeinen ateria

Mika ja Kirsi odottelivat vuoden vaihtumista siis lapsitta, paukkupelkoinen puli seuranaan. Odottelu on kuitenkin hauskempaa kun saa samalla hyvää ruokaa. Niinpä teimme nakkien ja saksalaisen perunasalaatin sijasta (joita jääkapissa kyllä oli) alkuruoaksi jo hyväksi havaittua paistettua vuohenjuustoa rucolapedillä, timjamilla maustetun hunaja-balsamicokastikkeen kera. Mainiosta pääruoasta kiitokset menevät tällä kertaa Jamie Oliverille - piri-piri-kanan mausteisen kastikkeen maut olivat aivan verrattoman hyviä, 10 pistettä! Jälkiruoka hoidettiin lungimmin: espresson kanssa nautittiin kaupan Victorianleivoksia, unkarilaista Hubertus-likööriä sekä 12-vuotiasta Glenlivetiä.

"Illallinen yhdelle" tuli luonnollisesti katsottua (eihän se muuten tuntuisi uuden vuoden aatolta), loppuilta paapottiin tärisevää koiraa, istuttiin TV:n ääressä, ja katseltiin sekä kuunneltiin miljoonien eurojen muuttumista papeririekaleiksi ja savupöllähdyksiksi Tuusulan taivaalle (muu Suomi varmaan teki myös oman osuutensa tästä).

Vuohenjuustoa ja unkarilaista Törleytä.


Piri-piri-kanaa ja maustettua cous-cousta. Juomaksi sopi italialainen Chianti Classico: Villa Cafaggio.


Piste i:n päälle: mutterikahvia ja leivos Hubertuksen tai sinkkumallaswhiskyn kera.




Ei kommentteja: