20.8.2011

Valkosipulilauantai

Kävime parin vuoden tauon jälkeen Keravan Valkosipulifestivaaleilla. Aurinkoinen, lämmin sää helli festarivieraita ja ilmassa leijui herkullinen valkosipulin jalostama tuoksu.

Väkeä riitti ruuhkaksi asti, kojuja oli kymmenittäin tutkittavaksi ja lähes kaikilla oli jollain lailla valkosipuliin liittyvää myytävää (marinoituja valkosipulinkynsiä, valkosipulipestoa, sinappia, jäätelöä, oliiveja, ...)

Etsimme valkosipulimajoneesia, mutta "sitä oikeaa" ei löytynyt. Sen sijaan löysimme sopivan muhkeasti maustettua kermaviilipohjaista leipälevitettä, jota piti tietysti ostaa purkki kotiin. Sen lisäksi ostimme lähes perinteeksi muodostuneen myyjäis- ja messuostoksen, tyrnimehupullon. Tyrnihillokin olisi ollut herkkuostos, mutta ehkä sitten Elma-messuilta.

Lauantain valkosipuliteema jatkui kotona lounaalla, kun kokkasimme pitkästä aikaa noin 2.000 vuoden takaisten reseptien mukaan itsellemme ruokaa.

Linkki Valkosipulin Ystävät - Allium Sativum ry:n sivulle, jossa kuvia festareilta.

Ei kommentteja: