4.3.2015

Kurmeeta kevään kynnykselle


Maitopossua, perunakuutioita James Pricen tapaan sekä paistettua lehtikaalia.
Kirsi löysi jostakin lehdestä mielenkiintoisen sisilialaisen maitopossun ohjeen, ja minähän halusin heti kokeilla sitä! Pyöritin possun ulkofileen suola-pippuriseoksessa ja paistoin pinnalta hyvän ruskeaksi. Lisäsin kasariin muutaman kokonaisen valkosipulin, pari laakerinlehteä, rosmariinia sekä desin vettä johon sekoitin puolen sitruunan mehun. Hetken kuluttua kaadoin sekaan 6 dl täysmaitoa jonka annoin kiehahtaa nopeasti. Sitten kansi rakoselleen ja possu sai hautua miedossa lämmössä pari tuntia (maito leikkaa sitruunan kanssa, ja se kuuluu tämän ruoan luonteeseen).

Tällä välin leikkasin isohkoista perunoista pyöreät pois, eli tein isoja kuutioita. Pistin laakean vuoan pohjalle oliiviöljyä ja voita sekä valkoviinietikkaa, maustoin kuutiot suolalla ja rosmariinilla ja pistin vuoan uuniin noin tunniksi niin, että perunat valmistuvat possun kanssa samaan aikaan.

Vähän ennen h-hetkeä ruodin ison röykkiön lehtikaalia ja heitin tulikuumalle pannulle jossa niitä odotti kohtalainen määrä jo ruskistunutta voita. Kymmenen minuutin kuluttua kaikki kolme annosta olivat valmiita pöytään kannettavaksi. Salaattiin ei rahkeet enää riittäneet, joten mitään väri-iloittelua ei lautaselle ilmestynyt. Mutta sen sijaan hyvää ruokaa.

Ei kommentteja: