9.8.2014

Juusto-pogácsa


Unkarilainen suolainen skonssi


Mainio suolapala illanistujaisiin, aamukahville tai retkelle.
Palleron voi syödä sellaisenaan tai halkaista ja panna päälle palan hyvää juustoa
tai makkaraa tms. Voita pogácsa ei tarvitse!
Rakenne on mureahko ja lehtevä.


1 muna
500 g vehnäjauhoja 
150 g rasvaa
30 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
2,5, tl suolaa
0,5 dl maitoa
2 dl creme fraichea

Voiteluun
1 muna
ripaus suolaa
juustoraastetta


Kuumenna maito, lisää sokeri ja hiiva. Odota että hiiva aktivoituu (8-10 minuuttia).

Hiivaa odotellessa yhdistä kulhossa jauhot, sulatettu rasva, muna, suola ja creme fraiche.

Lisää hiiva-maito -liemi jauho-rasvaseokseen ja sekoita taikinapalloksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä noin puoli tuntia.

Kauli taikina noin 2 cm paksuiseksi. Taittele kaulittu taikina viineritaikinan tapaan ja kauli tasaiseksi.

Tee kaulitun taikinan pintaan verkkomainen koristelu veitsen avulla. Ota taikinasta esim. 3 cm pyöreällä muotilla paloja ja pane leivinpaperin päälle pellille. 
(Lopputaikinasta voi tehdä grissinin tapaisia tikkuja suolapalaksi)

Anna pyörylöiden levätä noin 15 min.

Vatkaa munan rakenne rikki, sekoita suola joukkoon, voitele pyörylät ja pane päälle juustoraastetta.

Paista 130 C uunissa noin 45 min.

Taikinasta tulee noin 34 pogácsaa.

Taikina on pehmeää, mutta sitä on helppo käsitellä eikä se takerru käsiin.
Leipominen sujuu nopsaan ja pyörylät soveltuvat hyvin paistettavaksi kiertoilmauunissa.


Lähde
Hungarian Food Guide

Ei kommentteja: