11.5.2014

Äitienpäivä


Täytekakku on perinteinen äitienpäivän herkku, ja sellainen meilläkin oli kahvipöydässä tänään. Ihan klassiseen mansikkakermakakkuun en kuitenkaan päätynyt, vaan iskin silmäni (taas) johonkin sellaiseen, mitä en ole aikaisemmin tehnyt.
Mielenkiintoiselta vaikuttanut kakkuohje löytyi tällä kertaa Kotivinkistä.

Yön yli jääkaapissa hyytynyt kakku näytti seuraavana aamuna oikein hyvältä.
Aito vanilja pilkuttaa kirpeänmakeaa sitruunavaahtoa.

Hopeanvalkoiseksi vaahtoutunut sveitsiläinen marenki kruunaa kakun

Kun seuraavan kerran teen sveitsiläistä marenkia, valitsen teräskulhon - ihan vaan mielenrauhan takia. Nyt vatkasin marengin lasikulhossa ja muutaman kerran pohdin hieman huolissani, miten ikivanha kulho mahtaa selvitä ensin vesihauteen kuumuudesta ja sen jälkeen siirrosta kylmään veteen.

Mutta ei hätää, kaikki työvaiheet sujuivat ongelmitta ja kakku paljastui aikamoiseksi makunautinnoksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Marenkia tuli iso kulhollinen, enkä kerta kaikkiaan kyennyt lapioimaan sitä kaikkea kakun pintaan. Mutta ihan reilusti marenkia kannattaa kuitenkin käyttää, sillä sen makeus ja pehmeys istuu hyvin täytteen sitruunan kanssa ja tasapainottaa sen pientä kirpeyttä.

Ripottelin ihan testimielessä kakun päälle valkoisia koristerakeita, mutta kakku toimii ihan sellaisenaankin. Valkoiset helmet sopivat vaahdon pinnalle, mutta niitä on kelju rouskuttaa.


Ei kommentteja: