28.11.2013

Aprikoosia, kanelia ja tummaa kaakaota

Halusin tehdä hillosilmiä, mutta tummasta taikinasta. Pyörittelin ajatusta muutaman päivän ja löysin mieleiseni ratkaisun.
Sekoitin murotaikinaan pari ruokalusikallista tummaa kaakaota sekä reilun teelusikallisen kanelia. Perinteinen punainen marmeladi vaihtui aprikoosimarmeladiin.

No, taikinasta tuli yllättävän löysää, joten taikinapötköä ei olisi kannattanut pyöritellä raesokerissa ennen viipalointia. Viipaleet levisivät iloisesti uunissa ja paistuivat aika muheiksi pikkuleiviksi. Ja samassa hötäkässä katosivat sokeroidut reunat.
Marmeladisydämet olivat enemmän ja vähemmän keskellä, mutta koristelulla sai ihmeitä aikaan. Vatkasin pikeerin ja maustoin sen reilulla pöläyksellä kanelia ja koristelin jäähtyneet leivät kapealla pursotuksella.

Lopputulos on hauskan näköinen - ja vaikka itse sanonkin, todella hyvän makuinen. Tumma kaakao ja kaneli on herkku yhdistelmä! Ja kun siihen yhdistetään kevyesti kanelilta maistuva pikeeri, niin
n a m!

Koristellut pikkuleivät kuivumassa leivinpaperin päällä.

Ei kommentteja: