7.10.2013

Triplamustikka

Sunnuntain iltapäiväkahvin kyytipoikana oli pitkästä aikaa kääretorttua.

Täytteeseen panin mustikka-vaniljarahkaa, pakastemustikoita ja mustikkamarmeladia sekä lauantain iltapalalta jääneen purkinpohjan creme fraichea. Seassa on myös muutama pakastemansikkalohko ja löysän täytteen tukena on hiukan liivatejauhetta.

Pohjan ohje löytyi peruskoulunaikaisesta köksänkansiosta.
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vähensin muna-sokerivaahdon sokerimäärä ja sujautin taikinaan 1 tl vaniljasokeria lisämakua antamaan. Paistoaika on 7-10 min 225 asteisessa uunissa.

Täytteen väri ei pahemmin makuhermoja kutittele, mutta maku on mukavan raikas

Löysähkö täyte jähmettyi jääkaapissa sopivasti eikä valunut leikattaessa

Ei kommentteja: