9.2.2013

Suolaista ja makeaa

Jonnan 20-vuotissynttäreillä ei perinteistä kermakakkua nähty. Tarjolle pantiin toiveiden mukainen voileipäkakku seka kaksi vadillista muffineja.

Voikkarikakku täytettiin edellisenä iltana ja pantiin kevyen painon alle yöksi viileään tekeytymään. Kakku koristeltiin vasta juhlapäivän aamuna, jotta salaatinlehdet ja muut herkät vihannekset pysyisivät hyvän näköisinä.

Kalkkunaleikettä, tuoretta kurkkua, punaista paprikaa, maustekurkkua,
tuorejuustoa ja kermaviiliä sekä oreganoa

Tuoretta kurkkua, keltaista paprikaa, ruohosipulia, basilikaa, majoneesia

Täytetyn kakun ympärille on kiristetty kaksinkertainen tuorekelmu.
Paahtoleivän viipaleista koottu kakku pysyy näin kasassa ja tiivistyy
yön aikana muotoonsa kelmun ja päälle tulevan painon ansiosta.


Kalkkunarullat saivat koristereunat taikinapyörällä.
Kakun reunoilla on juustoraastetta, mutta ei päällä.
Koristeet on painettu tuorejuusto-majoneesikuorruteeseen, 
ja pysyvät siinä paljon paremmin kuin röpelöisen raaasteen päällä.



Muffineja oli kolmea erilaista; sitruuna-muffarien päälle lusikoitiin omar-kuorrutetta, mustikka-vaniljamuffarit saivat koristeekseen kaulintamassaa  ja suklaamuffinien päälle pursotettiin kaakaoinen kermarahkaruusuke.


Makeaksi lopuksi ihanat muffinit!

Ja niin sitten kävi, että kamera unohtui kaikessa tohinassa! Emme huomanneet ajan kulumista ja muffinien koristelu oli täydessä vauhdissa vielä silloin kun kummit Tiina ja Jari ajoivat pihaan.  Tarjoilut saimme kyllä kuvattua ennen kuin kävimme niiden kimppuun, mutta sen enempää päivänsankarista kuin vieraistakaan ei tullut otettua yhtäkään kuvaa!
Mummi & Vaari jäivät viime hetkellä pois kahvilta, mutta Vaari kävi myöhemmin illalla tuomassa kukat ja lahjan Jonnalle.






2 kommenttia:

Tiina ja Jari kirjoitti...

Hyvää oli!

Kirsi kirjoitti...

Kiva kun kävitte, oli hauska nähdä ja jutustella!