14.12.2014

Kirpeä sitruunapiirakka

Muutaman vuoden takaisessa Kodin kuvalehdessä on kivan appelsiinipiirakan ohje. Olen pari kertaa tehnyt piirakaa lehden ohjeella, mutta nyt panin täytteen uusiksi.


Alkuperäinen ohje on lehden reseptisivuilla.
Pohjaa muokkasin sen verran että korvasin appelsiininkuoren sitruunankuorella. Sokerina käytin tummaa ruokokidesokeria.

Oma versioni täytteestä
1 prk mascarponejuustoa, 250g
1 dl tummaa sokeria (tai maun mukaan)
2 munaa
1 sitruunan mehu
pari reilua lusikallista omenamarmeladia

Täytteessä on kirpakka sitruuna ja löysä kermavaahto sopii hyvin kirpeyden pyöristäjäksi, samoin pehmeä vaniljajäätelö.
Lempeämmän sitruunan ystäville varmaankin riittää puolen sitruunan mehu. Sokeria kannattaa lisäillä täytteeseen vähitellen, ettei seoksesta tule liian makeaa.




Ei kommentteja: