11.2.2014

Keitettyä riisiä jäi yli

Hyvää keitettyä täysjyväriisiä ei missään nimessä nakata roskiin, vaan siitä jalostetaan hyvää retroruokaa - jauhelihapiirakkaa.

Suolaisen piirakkapohjan perusohje sopii tähän mainiosti.

Täytteeksi keitettyä riisiä, murumaiseksi paistettua jauhelihaa, mausteina suolaa ja (reilusti) pippuria sekä kuullotettua sipulisilppua ja keitettyä kananmunaa murskattuna.

Pistellyn pohjan päälle levitetään kananmunamurska, sitten jauhelihaseos ja lopuksi vielä tomaattiviipaleita.

Riisin ja jauhelihan sekaan kostukkeeksi meni loraus maitoa, jääkaapissa lymyillyt purkillinen kermaviiliä sekä viikonlopusta jäänyt vajaa purkillinen tuorejuustoa.

Puolisen tuntia 250 asteisessa uunissa, ja maittava lounaspiiras on valmis!



Ei kommentteja: