24.9.2012

Testivirkkaus ja mihin se johtikaan

Kesällä sain ajatuksen kokeilla neliskulmaisen korin virkkaamista, kotona kun on lankoja riittämiin. Pöyhin nettiä virkattuja koreja etsiskellen ja yhdestä jo hyväksi havaitusta leivonta- ja askartelublogista löysinkin selkeän kuvan ja sain vielä hyvät vinkit bloggaajalta.

Ja nyt, syyssateiden piiskatessa maata, pääsin aloittamaan. Ja ihan aluksi tarkoituksenani oli vain testata, miten korivirkkuu sujuu ja millainen lopputuloksesta tulee. Langaksi valitsin vuosia lankakorissa pyörineen keltaisen langan, joka on niin karkeaa ettei siitä voi mitään vaateta tai asustetta tehdä. Virkkasin nro 8 virkkuukoukulla nelinkertaista lankaa, jotta neulos olisi tarpeeksi tukevaa pysyäkseen kasassa.

Testitulos onnistui hyvin, kori näytti hauskalta, pörröiseltä ja ihan käyttökelpoiselta. Toisen korin tein aivan tarkoituksella ja puhtaasti käyttöä varten - korejahan aina tarvitaan kaikenlaisen tilpehöörin säilyttämiseen.

Ja koska lankaa jäi vielä, tein kolmannenkin, jotta saisin kaiken karkean langan hyötykäyttöön.
Nähtävästi saan istuksia vielä yhden illan keinutuolissa koukkua heilutellen, sillä lankaa on vieläkin - ehkä juuri sopivasti neljättä koria varten...


Ei kommentteja: