7.8.2012

Päivä plantaasilla

Maanantaina oli lämmin ja aurinkoinen päivä, aivan ennusteen mukainen. Pakkasimme aamusella autoon Csokin, edellisenä iltana marinoidut broilerin rintafileet, marjatortun pohjan sekä muut tykötarpeet ja lähdimme ajelemaan kohti Askolaa.

Vaikka edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua turhankin paljon aikaa, muistimme reitin oikein ja pääsimme sujuvasti perille. Maisemat matkan varrella olivat jo hiukan muuttuneet, mutta tutut maamerkit kertoivat että olemme oikealla tiellä.

Paikka oli jos mahdollista entistäkin vehreämpi

Kun ajoimme pihaan, päästimme Csokin samantien ulos autosta. Se saattoi muistaa paikan, ainakin se haukkui ja ravasi riemastuneena hetken aikaa kaikkialle yhtaikaa. Oletettavasti se löysi päivän aikana monta ihanaa etanaa ja sammakkoa välipalaksi. Se ravasi kuono puskissa ja tuhisteli välillä multaa ja muurahaisia ulos nenästään.
Meillä oli tuomisina siis se marjatortun pohja ja Mummilla & Vaarilla kermaa vaahdotettavaksi - vain marjat puuttuivat. Vatut, herukat ja karviaiset saatiin puutarhasta ja mustikat ojan toiselta puolen metsästä.


Vattukuja

Metsä oli mustikoita sinisenään ja marjat olivat todella isoja
Herkuttelimme hyvällä kesälounaalla ja kävelimme ennen iltapäiväkahvia järven rantaan. Kukaan ei tällä kertaa pulahtanut uimaan, ainoastaan Csoki kahlasi rantaveteen juomaan ja sorsia ihmettelemään.

Marinadissa sitruunan mehua, currya, oliiviöljyä, suolaa ja unkarilaista kanaruokamausteseosta
Vesi maistuu vaihteeksi isosta juomakupista mutta missäs ne sorsat nyt ovat

Järviretken jälkeen jaksoimme juoda kahvit. Jonna ja Juuso vatkasivat kerman ja Mummi & Juuso kokosivat tortun. Ja se oli hyvää!

Kuoren reunat olivat aivan liian matalat muhkealle täytteelle, mutta toisaalta kuorihan oli vain alusta täytteelle

Käpyjen pureskelun, päämäärättömän juoksentelun ja öttiäisten syömisen lomassa piti välillä huilata


... ja seurata tarkasti mitä teimme ja olla kovasti kaikessa mukana


Ennen kotiinlähtöä keräsimme vielä laatikollisen pinaattia pakastettavaksi ja saimme mukaamme myös sokeriherneen palkoja apposten tekoa varten.

Isoimmista pinaatinlehdistä voisi tehdä pieniä kääryleitä


Illaksi ennustettu sade jo ilmoitteli itsestään, kun lähdimme kotiin ja taivaanranta näytti kovin synkältä. Kun pääsimme lähemmäs kotia, pilvet jäivät taa ja meillä aurinko paistoi vielä lämpimästi.
Ei kommentteja: