27.12.2011

Tapani-myrsky

Tapaninpäivänä riehuneesta myrskystä ja sen aiheuttamista tuhoista oli nettilehdissä monia juttuja ja hurjan näköisiä kuvia.
Varauduimme mahdolliseen sähkökatkoon hakemalla joulupäivänä sisälle lisää polttopuita, jotta lämpöpumpun hyytyessä ei vilu yllättäisi. Kynttilöitä ja tulitukkuja joulunaikaan on kaapissa jo valmiiksi.
Kuuntelimme nukkumaan mennessämme hieman huolestuneina voimistuneen tuulen kohinaa. Nuoret eivät tahtoneet saada yläkerrassa tuulen kolistelulta unta ja ravasivat portaita pitkälle yöhön - mihin aina havahduin ja jäin samalla kuulostelemaan kohinaa ja talon natinaa.

Aamulla kurkimme ikkunoista miltä ulkona näyttää - eikä heti mitään tavallisuudesta poikkeavaa näkynyt. Tarkempi tutkinta paljasti että naapurin uima-altaan katoksesta oli irronnut kaksi isoa muovilevyä.  Toinen retkotti heidän terassillaan pöytään nojaten ja toinen oli jäänyt katoksen päälle poikittain.

Meidän "myrskyvauriot" jäivät mikroskooppisiksi: portailla ollut lumilapio oli siirtynyt hiukan lähemmäksi hiekkaämpäriä, jonka kansi oli lennähtänyt irti, ja yksi kynttilälyhty oli matkannut rappusten toiseen reunaan ja samalla kellahtanut kumoon.



2 kommenttia:

Tiina ja Jari kirjoitti...

Täällä Kirkkonummella olimme 15 tuntia ilman sähköä ja lopulta myös ilman vettä. Lähistöllä kaatui pari puuta mutta oma laho koivumme kesti vielä tämän myrskyn.

Kirsi kirjoitti...

Onneksi pihakoivunne ei kaatunut! Meinaatteko tehdä siitä kesällä takkapuita?