16.12.2012

Luumua, kaneli-omenaa ja loraus konjakkia

Maistuvat joulutortut


Seuraan joitain ruoka- ja leivontablogeja - toisia ihan vaan ihaillakseni upeita luomuksia, ja toisia siksi  että niistä saa hyviä ideoita ja ohjeita kokeiltavaksi omassa keittiössämme.

Tämä joulutorttuohje osui silmiin viime vuonna yhdellä selailukerralla ja päätimme kokeilla taikinaa. Kokeilukerran jälkeen ei tarvinnut enää miettiä, mitä taikinaa käytämme jatkossa joulutorttuihin.

Valmistaikina sopii tottakai mainiosti kaikenlaiseen arkileivontaan ja nopeisiin herkkuihin, mutta koska joulutorttuja syödään vain kerran vuodessa, voi niihin satsata hiukan enemmän.


Yksinkertaisista aineista syntyy maukas taikina:
vehnäjauhoja, voita, kuohukermaa, leivinjauhetta, konjakkia.

Vastapaistetut tortut työpöydällä. Täytteenä luumu- ja kaneli-omenamarmeladia.
Joulunaikaan vanhoja hesareita ei kannata heti viedä keräyslaatikkoon;
 kuumat leipomukset on hyvä panna niiden päälle leivinpapereineen jäähtymään.


Ei kommentteja: