8.12.2012

Jouluherkkujen aatelia


Taatelikakku

250 g paketti kivettömiä taateleita 
3 dl vettä
2 dl sokeria (1-1,5 dl riittää)
200 g rasvaa
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Paloittele taatelit ja keitä veden kanssa soseeksi. Lisää joukkoon rasva ja sokeri ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sekoita taateliliemeen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,5 litran vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
Sokerin määrää voi vähentää, koska taatelit itsessään ovat jo niin makeita.


Kokeile tikulla että kakku on kypsä.


Soseeksi pehmenneet taatelit

Taatelikakku vaatii kärsivällisyyttä -
sitä ei kannata rynnätä suinpäin heti jäähdyttyään viipaloimaan, 
vaan maun on annettava rauhassa tekeytyä pari päivää


Ei kommentteja: