8.12.2012

Itsenäisyyspäivän herkkuja

Parfait piti saada pakkaseen jo edellisenä päivänä
Juhlimme 6. päivä itsenäisyyttä asianmukaisella teemalla: kaikissa ruoissa on eskoottisuudestaan huolimatta jotakin suomalaista.

Alkusalaatti rakennettiin leipäjuustosta, kiinankaalista, kurkusta, tomaatista, rucolasta ja mintusta. Kastike koostui oliiviöljystä, soijasta, tuoreesta granaattiomenamehusta, tuoreesta sitruunamehusta sekä raastetusta inkivääristä puristetusta mehusta.

Tuoresalaatti leipäjuuston kera
Pääruokana oli maustettuja lohkoperunoita ja aurajuustotäytettyjä kanan rintaleikkeitä. Leikkeet oli ensin maustettu karibialaisella pippurikastikkeella ja ruokosiirapilla. Aikataulullisista ongelmista johtuen emme tästä ennättäneet ottaa kuvaa.

Jälkiruoaksi Kirsi teki vadelma-sitruuna-parfait'en. Aineisiin kuului vispikermaa, tomusokeria, sitruunatuorejuustoa, raastettua sitruunankuorta, pakastevadelmia ja vaniljasokeria (http://www.valio.fi/reseptit/vadelma-sitruunajaadyke/). Tuo raastettu sitruunankuori piti lisätä reseptin ohi, sillä maku olisi jäänyt muuten aivan liian miedoksi.

Pafait'en ympärille pantiin koristeeksi pakastevadelmia suklaakastikkeen kera

Ei kommentteja: