|
Parfait piti saada pakkaseen jo edellisenä päivänä |
Juhlimme 6. päivä itsenäisyyttä asianmukaisella teemalla: kaikissa ruoissa on eskoottisuudestaan huolimatta jotakin suomalaista.
Alkusalaatti rakennettiin leipäjuustosta, kiinankaalista, kurkusta, tomaatista, rucolasta ja mintusta. Kastike koostui oliiviöljystä, soijasta, tuoreesta granaattiomenamehusta, tuoreesta sitruunamehusta sekä raastetusta inkivääristä puristetusta mehusta.
|
Tuoresalaatti leipäjuuston kera |
Pääruokana oli maustettuja lohkoperunoita ja aurajuustotäytettyjä kanan rintaleikkeitä. Leikkeet oli ensin maustettu karibialaisella pippurikastikkeella ja ruokosiirapilla. Aikataulullisista ongelmista johtuen emme tästä ennättäneet ottaa kuvaa.
Jälkiruoaksi Kirsi teki vadelma-sitruuna-parfait'en. Aineisiin kuului vispikermaa, tomusokeria, sitruunatuorejuustoa, raastettua sitruunankuorta, pakastevadelmia ja vaniljasokeria (http://www.valio.fi/reseptit/vadelma-sitruunajaadyke/). Tuo raastettu sitruunankuori piti lisätä reseptin ohi, sillä maku olisi jäänyt muuten aivan liian miedoksi.
|
Pafait'en ympärille pantiin koristeeksi pakastevadelmia suklaakastikkeen kera |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti