25.11.2012

Mausteiden tuoksua ja vähän piimää

Jääkaapissa oli vajaa tölkillinen piimää, joka jäi yli, kun taannoin leivoin muffineja. Muistin että peruskoulun aikaisessa köksän reseptikansiossa on piimäkakun ohje, joten tölkinlopuille löytyi hyvää käyttöä.

Taikina on yksinkertaisuudessaan nerokas: piimä kaadetaan kulhoon, loput aineet sekoitetaan (ei vatkata/vaivata) joukkoon ja koko komeus kaavitaan voideltuun ja jauhotettuun 1,5 litran vuokaan. Kakun ehtii hyvin tehdä vaikka arki-iltana.

Tietysti kakkua piti vähän maistaa, mutta loput on pakastimessa joulua odottamassa.




1 kommentti:

eija kirjoitti...

Mä olen elämässäni tehny yhen piimä-kakun -eikä se kelvannu ees meijän kaikkiruokaiselle koiralle ;(