Kroooh...zzzzz...herätys, on seuraava päivä!
Otetaan lihat lämpenemään n. kaksi tuntia ennen paistamista. Odotellessa paloitellaan pelottava määrä paprikaa, tomaattia ja sipulia (tuoreena tätä saa olla ainakin kaksi kertaa enemmän kuin lihoja. Massa kutistuu kuumuudessa puoleen alkuperäisestä).
Vasemmalla possut ja naudat, oikealla paprika-tomaatti-sipuliseokseen lisätyt siansivut. |
Sitten paistetaan pannussa siansivu kullanruskeaksi. Samaan aikaan kuumennetaan suuuuressa kattilassa oliiviöljyä, ja kumotaan sinne tomaatit, paprikat ja sipulit. Siansivut siirretään hetken kuluttua vihannesserkkujensa seuraksi.
Kokin painajainen - on sunnuntai ja jokin aines loppuu kesken! |
Varsinaiset guyláslihat ruskistetaan nyt lisäöljyn kera samassa kuumassa pannussa mistä siansivut juuri kipattiin kattilaan, mausteeksi voi mielellään tässä vaiheessa vielä lisätä tulista paprikatahnaa, jos sellaista nyt saattuu omistamaan. Kun lihat on paistettu kiinni, siirretään nekin kattilaan toisten iloiseen joukkoon.
Hahaa, kaapista löytyi pelastus! |
Nyt jätetään pata hautumaan miedolle lämmölle, ja keitetään perunoita, määrä oman tottumuksen mukaisesti. Jauhoinen lajike sopii meidän makuumme, sillä kun perunat ovat lähes kypsiä, ne paloitellaan ja siirretään myös toisten ainesten sekaan gulyás-kattilaan. Peruna saa hajota ja saostaa lientä, kunnes n. kahden tunnin kuluttua. kattilan voi ottaa pöydälle tekeytymään kannen alla.
Perunoita odotellessa... |
En usko että kukaan madjaari jättäisi kautaselleen hitustakaan, sen verran etevä tämä resepti on.
Tessék! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti