Rinkilät eivät ole makeita, taikinaan ei tule ollenkaan sokeria. Ainoa sokeri on se, missä taikinatangot pyöritellään. Olen kerran aikaisemminkin leiponut näitä ja olen kirjoittanut ohjeen viereen kommentteja: helppo taikina, leivotaan kevyellä otteella, ruskea sokeri näkyy pinnalla huonosti, maukas!
Euran rinkilöiden ohje löytyy usealta nettisivulta, itse olen tehnyt nämä tällä ohjeella.
Leivonta-alusta osoitti taas hyödyllisyytensä; tangoista sai saman pituisia alustan mittaruudukon avulla. Sokeroidun tangon saa kätevästi pyöräytettyä kädessä rinkiläksi. Onneksi pikkuleivät kohoavat uunissa hiukan - pehmeiden taikinatankojen pienet epätasaisuudet katoavat ja lopputuloksena on kaunis, sileä rinkilä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti