Minä pyöräytin taikinan jääkaappiin lepäämään ja Juuso hoiti leivonnan loppuun.
Pohjana vaihteeksi perustaikina makeille piirakoille, eli
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
125 g voita/margariinia
1 keltuainen
2-3 rkl vettä
Taikinasta ei tule pehmeän rapeaa kuten muropohjasta, vaan mukavan napakkaa ja tiivistä. Se soveltuu hyvin myös pienten annospiiraiden pohjaksi, joita tällä ohjeella tulee kahdeksan.
Täyte on tehty mamman marjapiiraan ohjeen mukaan ja pohjataikinasta jäänyt valkuainen päätyi täytteeseen, ei suinkaan roskiin.
1 prk kermaviiliä
0,5 dl sokeria (voi laittaa vähemmän)
1 muna
1 tl vaniljasokeria
![]() | |||
Täytteen sokeri riittää oikein hyvin makeuttamaan sokerittomat pakastemarjat, jotka on pyöräytetty perunajauhoissa ennen täytteen päälle ripottelua |
1 kommentti:
On herkullisen ja maukkaan oloinen.
Lähetä kommentti