Ihana mausteiden tuoksu leijaili päivällä keittiössä, kun kakku oli uunissa. Vajaan tunnin paistoajan jälkeen muhkea kahvipöydän herkku pääsi pöydälle jäähtymään. Suklaisen kuorrutteen se saa päälleen hieman myöhemmin.
Paistoin kakun 2 litran vuoassa, mutta taikina on sen verran iso, että se sopisi hyvin pykälää isompaankin, 2,5 litran vuokaan.
Mausteita kannattaa laittaa samantien nuo suluissa olevat isommat määrät. Tällä kertaa lisäsin taikinaan vielä 1 tl neilikkaa.
Taikina
200
g margariinia
3
dl sokeria
4
munaa
5
dl vehnäjauhoja
1/4
tl leivinjauhetta
1/2
tl soodaa
3/4
tl suolaa
3/4
tl muskottia (1,5 tl)
1
tl kanelia (2 tl)
2
rkl kaakaojauhetta (3 rkl)
1
tl vaniljasokeria (1,5 tl)
2
dl maitoa
Margariini
ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään munat yksitellen
voimakkaasti vatkaten.
Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Taikina kaadetaan isoon voideltuun vuokaan ja paistetaan noin 60 minuuttia 175-200 asteessa.
Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Taikina kaadetaan isoon voideltuun vuokaan ja paistetaan noin 60 minuuttia 175-200 asteessa.
Kuorrutus
3
rkl pehmeää voita
1
keltuainen
3
dl pölysokeria
1
rkl kaakaojauhetta
1
tl kanelia
3
rkl kuumaa kahvia (tai vähemmän)
Aineet
sekoitetaan mainitussa järjestyksessä ja vatkataan hyvin. Kuorrutus
levitetään jäähtyneen kakun pinnalle mahdollisimman
epätasaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti